Hospitalisatieverzekering

Wanneer u wordt opgenomen in het ziekenhuis, dan kost dit vaak erg veel geld. Veel mensen kiezen er daarom voor om een aanvullende verzekering te nemen, zodat deze kosten worden vergoed. Deze kosten worden gedekt in een zogenoemde hospitalisatieverzekering. Wanneer u deze hospitalisatieverzekering heeft afgesloten, dan kunt u bij een opname in het ziekenhuis veel geld besparen. U kunt een hospitalisatieverzekering op twee manieren afsluiten, namelijk via een ziekenfonds of via een privéverzekeraar.

Het is belangrijk dat u verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt als het gaat om een hospitalisatieverzekering. Er zijn namelijk zoveel verschillende verzekeringen op dit gebied, met verschillende prijzen. De criteria moet u ook naast elkaar leggen want ook hierin bevinden zich grote verschillen.

Het is aan te raden dat u goed kijkt naar de voorwaarden. Let er op dat u altijd vrij blijft in de keuze van uw ziekenhuis en uw arts. Want wanneer u dit niet doet, mag de verzekeraar u verplichten om voor een bepaalde ingreep naar een daarvoor door de verzekeringsmaatschappij gekozen ziekenhuis te gaan. Let er daarbij ook op dat de hospitalisatieverzekering alle medische kosten dekt.

Het is verstandig om een hospitalisatieverzekering af te sluiten wanneer u nog jong bent. Op dat moment betaalt u veel minder premie. Maar als u bijvoorbeeld 45 jaar oud bent en dan een hospitalisatieverzekering af wilt sluiten, betaalt u veel meer premie dan wanneer u een hospitalisatieverzekering heeft vanaf het moment dat u bijvoorbeeld 18 jaar was. Maar ook uw persoonlijke gegevens, uw woonplaats en uw geslacht bepalen mee welke premie u moet gaan betalen.

De premie die u moet gaan betalen kan per maand worden voldaan, maar vaak ook per kwartaal of per jaar. Wanneer u het fijn vindt om alle kosten per maand te betalen dan kunt u een maatschappij uitkiezen die het accepteert wanneer u per maand betaalt.

Lees voordat u een contract tekent alle informatie nog eens goed door, en dan met name de algemene voorwaarden. Zorg dat u goed op de hoogte bent voordat u een contract tekent.

Verzekeringen