Huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering is net als een verzekeringen voor mensen, maar dan voor dieren. U kunt voor uw hond of een kat een verzekering afsluiten. Veel mensen weten niet dat er honden- of kattenverzekeringen bestaan, maar deze verzekeringen zijn al enkele jaren op de markt. Steeds meer mensen maken ook gebruik van deze mogelijkheid.

Een huisdier is leuk, het is gezellig en u bent nooit alleen. Echter veel mensen denken niet na over de kosten die er bij een huisdier komen kijken. Wat dacht u van medische kosten bij de dierenarts? Elke hond en kat moet jaarlijks een enting halen, maar wat als u op vakantie gaat? Waar laat u uw hond of kat wanneer deze niet mee mogen op vakantie? U moet kosten betalen voor bijvoorbeeld een pension, en ze moeten een extra enting hebben gehad omdat ze naar het pension gaan. Dit zijn allemaal extra kosten die u krijgt wanneer u een hond of een kat heeft. Maar, ook operatiekosten denkt u hierbij aan een sterilisatie of een castratie van uw hond of kat, ook dit zijn flinke kostenposten. Daarom is het zinvol dat u nadenkt over een huisdierenverzekering.

Wanneer u een huisdierenverzekering heeft worden veel medische kosten, zoals de kosten van de dierenarts en de medicatie vergoed. Elke huisdierenverzekering dekt weer andere kosten. Kijk naar uw eigen situatie. Weet u dat u met uw hond of kat niet wilt gaan fokken, dan kan een sterilisatie of castratie tot de mogelijkheden behoren. Dit is een vrij dure ingreep. Sommige huisdierenverzekeringen hebben deze vergoeding automatisch in het pakket zitten, maar het kan ook zijn dat deze kosten niet gedekt worden. Dan kunt u er voor kiezen om een aanvullende verzekering naast uw huisdierenverzekering te nemen, die deze kosten wel dekt.

Meestal is het zo dat u eerst de rekeningen van de dierenarts zelf betaalt. Daarna kunt u de rekeningen insturen en krijgt u het deel dat vergoed wordt terug gestort op uw rekening. Soms krijgt u het gehele bedrag van de rekening, afhankelijk van de voorwaarden.

De prijs die u per maand of per jaar moet betalen voor deze huisdierenverzekering is afhankelijk van de leeftijd van uw huisdier, het ras en andere voorwaarden. Een basisverzekering is goedkoper dan een basis- en aanvullende verzekering samen. Een huisdierenverzekering is de moeite waard, wanneer u zich aanmeldt wanneer het diertje nog jong is, dan betaalt u een lage premie.

Verzekeringen