Motoverzekering

Een motorverzekering is een verzekering voor uw motor. Maar het is niet zomaar een verzekering, het is een verzekering waarbij de schade wordt vergoed wanneer de motorrijder eventuele schade veroorzaakt aan andere voertuigen of personen. Er is een mogelijkheid om een soort van aanvullende verzekering te kiezen. Wanneer u een aanvullende verzekering kiest bij de motorverzekering, dan wordt de schade die u zelf veroorzaakt aan uw eigen motor ook verzekerd. Als u bijvoorbeeld een ongeluk krijgt wordt ook de schade die u zelf heeft door deze motorverzekering vergoed.

In Nederland is een motorverzekering een verplichte verzekering. Het wordt ook wel een wettelijke verplichte verzekering genoemd. Het is niet verplicht dat u ook een aanvullende verzekering neemt. Hetgeen wel verplicht is, is dat u een verzekering heeft waarmee de schade die door u veroorzaakt wordt aan andere personen of voertuigen gedekt wordt. Deze motorverzekering heet een WA verzekering. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid.

Er zijn echter meerdere mogelijkheden om u te verzekeren. Er kan namelijk ook schade komen aan het eigen voertuig, in dit geval de motor. Maar er kan ook fysieke schade zijn ontstaan bij de bestuurder of bij de bijrijder van deze motor. U kunt wanneer u dit ook gedekt wilt hebben kiezen voor een verzekering met een ruimere dekking. Dit is geen verplichting, u kunt zelf een keuze maken of u wilt dat deze verzekering wordt afgesloten. Natuurlijk is het verstandig deze verzekering af te sluiten, ongelukken kunnen namelijk snel worden veroorzaakt. Het hoeft dan wel niet hard te gaan, maar het is zonde wanneer u bijvoorbeeld tegen een paal rijdt, uw motor niet direct gemaakt kan worden (omdat u bijvoorbeeld het geld niet meteen heeft). Wanneer u dus een verzekering heeft met ruimere dekking, dan bent u er zeker van dat uw motor ook dan is verzekerd en de schade dus wordt vergoed.

Elke motorverzekering dekt bepaalde aspecten wel en niet. Het is daarom voordat u een motorverzekering afsluit verstandig om te kijken naar de algemene voorwaarden. Vraag duidelijk op wat er allemaal wordt gedekt en wat deze verzekering niet dekt. U kunt er dan eventueel voor kiezen om een aanvullende verzekering te nemen. Daarnaast is het verstandig om te voorwaarden met elkaar te vergelijken samen met de premies. Op deze manier krijgt u een verzekering die bij u past en die aansluit bij uw persoonlijke situatie.

Motorverzekeringen zijn tegenwoordig bij veel maatschappijen af te sluiten, neem daarom de tijd om een goede motorverzekering af te sluiten, een die bij u past.

Verzekeringen