Reisverzekering

Een reisverzekering: de naam verklaart de inhoud al. Het gaat om een verzekering als u gaat reizen. Als u op vakantie gaat, kunt u schade krijgen. Er kan schade optreden wanneer u uw bagage kwijt bent of u kunt schade krijgen in uw vakantiehuisje of op uw hotelkamer, er is van alles mogelijk wanneer het gaat om schade als u op reis bent.

Deze verzekering kunt u eigenlijk heel breed zien. Het kan namelijk gaan om ziektekosten, maar het kan ook gaan om een gestolen telefoon. De reisverzekering is geen losse verzekering, ze wordt gezien als een aanvullende verzekeringen op andere polissen die u voor u op vakantie gaat heeft afgesloten. Deze verzekering betaalt u uit wanneer een andere verzekering dit niet doet. Het gaat bij een reisverzekering wel om een verzekering in uw privéleven, een zakelijke reis wordt niet vergoed middels een reisverzekering.

Wanneer u een reisverzekering af wilt sluiten, moet u een aantal keuzes maken. U kunt allereerst kiezen voor een reisverzekering met werelddekking of u kiest voor een reisverzekering met Europadekking. Het spreekt eigenlijk voor zich, maar wanneer uw vakantiebestemming binnen Europa is dan kiest u natuurlijk voor de reisverzekering met Europadekking. Maar let op, bij de Europadekking horen ook de landen rondom de Middellandse Zee. Wanneer u naar de andere kant van de wereld gaat, dan kunt u het beste een reisverzekering met werelddekking nemen. Wanneer we kijken naar de premie, dan is de premie voor de werelddekking hoger, maar u gaat dan ook verder weg.

Daarnaast moet u een keuze maken tussen een doorlopende of een tijdelijke reisverzekering. Wanneer u kiest voor een tijdelijke reisverzekering, ook wel aflopende reisverzekering genoemd, gaat het om een verzekering die na uw vakantie weer automatisch wordt stop gezet. Maar, kiest u voor een doorlopende reisverzekering dan blijft deze verzekering doorlopen. Dit is makkelijk wanneer u regelmatig op vakantie gaat. U hoeft dan niet elke keer opnieuw een reisverzekering af te sluiten.

Een reisverzekering heeft veel voordelen. U kunt namelijk zorgeloos op vakantie wanneer u een goede reisverzekering heeft afgesloten. Daarnaast voorkomt u dat u met een reisverzekering extra hoge kosten krijgt, bijvoorbeeld bij diefstal, ziekte of beschadiging. Echter er zijn ook nadelen. Er is veel keuze bij reisverzekeringen, waardoor u snel in de war raakt welke reisverzekering u nu moet nemen. Zakenreizen worden niet gedekt bij een reisverzekering, dit kan nadelig zijn wanneer u veel voor uw werk moet reizen.

Verzekeringen